Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Τίμησαν τον συγγραφέα Τάκη Βαλαβάνη !!!!!!!!!!!

Τίμησαν τον συγγραφέα Τάκη  ΒαλαβάνηΤον συγγραφέα Δημήτρη Βαλαβάνη τίμησαν προχθές το βράδυ ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών "Ο Πάμισος", το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης και ο Θεατρικός Ομιλος Λυκείου Μεσσήνης στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής.
Η επιλογή των κειμένων και η σκηνοθεσία ήταν του καθηγητή και ερασιτέχνη σκηνοθέτη Νίκου Φουσιάνη, η αφήγηση και η δραματοποίηση των κειμένων του Θεατρικού Ομίλου Μεσσήνης. Τραγούδησαν: Γιάννης Θωμόπουλος, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Παπαδοπούλου, Δημήτρης Χαρλέπας.
Η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης Ντίνα Αντωνάκου στο λόγο της - αφιέρωμα στον κ. Βαλαβάνη, ανέφερε τα παρακάτω μεταξύ άλλων: "Ο Δημήτρης Βαλαβάνης, ο Τάκης για τους φίλους του, είναι ένας άνθρωπος απλός, ανεπιτήδευτος και δεν αρμόζουν για την προσωπικότητά του μεγαλοστομίες και τυπικότητες. Εδώ ζει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, Νησιώτης πια, ανάμεσα στους Νησιώτες, τους δικούς του ανθρώπους, που τον εκτιμούν, τον σέβονται και τον αγαπούν. Δικαιωμένος πρωταγωνιστής ζωής, άνθρωπος του μόχθου και της βιοπάλης. Δύσκολα τιμώνται άνθρωποι εν ζωή. Στον Δ. Βαλαβάνη αποδίδεται η οφειλόμενη τιμή, γιατί όλοι τον νιώθουμε δικό μας άνθρωπο, τον συμπολίτη που πάντοτε έχει να πει για όλους μια καλή κουβέντα. Ανθρωπος καλοπροαίρετος, με βαθιά κριτική ματιά, αναφέρεται με αγάπη και φιλικότητα στους άλλους συγγραφείς και πνευματικούς ανθρώπους τής πόλης μας. Κύριε Βαλαβάνη, συχνά λέτε "να είμαστε καλά και να γράφουμε". Ετσι θέλουμε να κλείσουμε και εμείς, να σας ευχηθούμε να είστε καλά, να συνεχίσετε να έχετε τη μνημονική ικανότητα που σας χαρακτηρίζει και να ολοκληρώσετε και το υπόλοιπο υλικό που υπάρχει στην αποθήκη του μυαλού σας. Σας ευχαριστούμε πολύ για όσα έχετε προσφέρει σε όλους μας, σας σεβόμαστε και σας τιμούμε ιδιαιτέρως", κατέληξε.
Τα κείμενα του Βαλαβάνη είναι ενθυμήματα της παλιάς αγροτικής, μαθητικής και κοινωνικής ζωής. Ο Νίκος Φουσιάνης τα διάκεξε και τα ετοίμασε ως σκετς, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να θυμηθούν παλιές αγαπημένες στιγμές και να γελάσουν. Για "ευγνωμοσύνη" μιλούσε ένα σχετικό μήνυμα που απέστειλε ο μεγάλος ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος, ειδικά για την εκδήλωση και τον κ. Τάκη.
Από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει ο Μιχάλης Γαβράς από τον "Πάμισο", ο οποίος όλο αυτό το διάστημα είχε ασχοληθεί ενεργά με την προώθηση της εκδήλωσης.
Στα θεατρικά αποσπάσματα έπαιξαν οι: Γιολάντα Βασιλόγιαννη, Μαρία Κορδονούρη, Μαρία Παπαδοπούλου και Λευτέρης Παναγιωτόπουλος. Μουσική έπαιξαν ο Αιμίλιος Κούμανης, η Σοφία Τσόγκα, ο Σταύρος Δεριζιώτης, ο Παναγιώτης Καψαμπέλης και ο Λευτέρης Παναγιωτόπουλος. Ο κ. Φουσιάνης παρουσίασε και ένα δικό του βίντεο, σχετικό με τη βραδιά. 
Στον κ. Βαλαβάνη απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος από το Σύλλογο Νησιωτών. Στην εκδήλωση βρέθηκαν οι βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος, ο Τάκης Κατσουλίδης, ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο πρ. δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος, ο Χρήστος Μαλαπάνης, ο  Νίκος Τζώρτζης, ο Θόδωρος Μπρεδήμας, η Φανή Ντορέ, ο Σάββας Παπάζογλου κ.α

...Αγαπητέ μου συντοπίτη! σου αποδίδω και γω με την σειρά μου τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια  για το συγγραφικό σου έργο και σου εύχομαι υγεία και μακροημέρευση για την συνέχισή του.
                                                                                                        O Blogger
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/27969-timisan-taki-valavani-syggrafea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου